Élet a Pimsleur után – LSLC

Spanyol tanulmányaim folytatódnak a Pimsleur kurzus után is. A Learning Spanish Like Crazy anyagra esett a választásom, melyet pár szóban be is mutatnék. 

Két szint létezik belőle, melyek összesen 34 óra tananyagot tesznek ki, mely így nagyjából egy hónapnyi tanulást igényel (feltételezve, hogy minden leckét elég egyszer meghallgatni). Természetesen ez is az alapoktól indul, de egészen más megközelítésből – ami azért jó, mert ha az alapokat több nézőpontból is látjuk, jó eséllyel sokkal jobban megértjük azokat. Utána meg már gyerekjáték, mondhatnók. 

Tehát a kurzus módszere hasonlít a Pimsleuréhez – először hallunk egy párbeszédet, majd szépen szavanként elmagyarázzák, aztán ki is kérdezik tőlünk az anyagot. 

A Pimsleur letudása után már könnyűnek tűnik, így azonban sokkal jobban tudunk koncentrálni a kiejtésünkre! Mivel a feladatok eleinte könnyűek és sok-sok van belőlük, valóban jól berögzülnek a dolgok – legalábbis tapasztalatom szerint. Már az első két leckénél észrevettem, hogy többször oda sem figyeltem (mással is foglalkoztam közben) és automatikusan jöttek a válaszok. Pontosan ez az, amit akarok. Már csak rá kell jönni a trükk nyitjára, hogy hogy van ez így – és azon a vonalon kell elindulni. 

Külön jó, hogy teljes szövegátírással érkezik az anyag, így helyesírásunkat is javíthatjuk vele (speciel én az írás-olvasást hátrébb szorítom, majd ha már rendelkezem egy bizonyos tudással). Ja igen, az anyag a latin-amerikai spanyolt tárgyalja (főleg kiejtésbeli különbségek vannak, de abszolut nem zavaró. Még annyira sem, mint az angol különböző fajtáinál.)

Így tehát megvan a közvetkező hónapra a penitencia – így van időm a következő lépésen gondolkozni. Május 10-ig van még majdnem három hónapom. 

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére