Magamról

A nevem Kőrösi Bálint, 26 éves vagyok, jelenleg Ausztráliában élek (2008. novemberében költöztem ide), informatikát hallgatok.

Főiskolai tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Főiskolán folytattam, Integrated Engineer szakirányon. Az iskola szoros kapcsolatban állt a nottinghami egyetemmel, így ennek köszönhetően az egész főiskolai oktatás angol nyelven folyt – sajnos nem anyanyelvű tanárokkal, aminek később meg is láttam/láttuk a kárát.   

Angol nyelvtudásom jónak nevezhető, ám ezt szeretném minél magasabb szintre fejleszteni, ezért ennek tanulásával valószínűleg soha nem fogok leállni. 

Az öt év – öt nyelv projekt itt egy kicsit sántít, hiszen az angolt már beleszámoltam az öt nyelvbe. Ez elég nagy (mondhatni nélkülözhetetlen) segítségemre lesz a nyelvtanulás során. Nem csak azért, mert minden megtanult nyelvvel könyebb lesz a következő, hanem azért is, mert rengeteg anyag csak így érhető el. Az összes internetes forrást felkutattam/kutatom tanulási anyagokért és kiválogatom közülük a legjobbakat/számomra leghatékonyabbakat. Remélhetőleg ez mindenkinek hasznos lesz. 

Ezen kívül folyamatosan dolgozom a saját nyelvtanulási módszeremen, melyet az angolon fogok tesztelgetni, és igyekszem közölni az eredményeket. Amennyiben sikerül maradandót összehoznom, azt egyszerre is közzé szeretném tenni valamilyen formában. 

A cél tehát 2014. január 25-ig öt nyelv magabiztos birtoklása. 

Aki pedig azt gondolná, hogy lehetetlenség az öt év alatt az öt nyelv – nos, az már csak azért is nézzen ide vissza néha. 

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére