A legjobb Öt év – öt nyelv írások 2013-ban

Remélhetőleg már mindenki magához tért a szilveszteri gyerekpezsgők okozta kábulatból. Az ilyenkor esedékes be nem tartandó fogadalmak kalapálása helyett tartunk egy kis visszatekintőt, hogy mi történt az Öt év – öt nyelv blogon (és velem) 2013-ban, illetve kiválogatok néhány érdekes cikket. Erre tessék!

A legnépszerűbb cikkek

Ha a Facebook like-okat vesszük alapul, akkor a következő cikkek voltak a legnépszerűbbek:

Nyelvtanulási motiváció az új évre

nyelvtanulásimotiváció András Lincoln története az angol nyelvvel minden rekordot megdöntött a blogon, a legtöbbet olvasott cikk lett egyből, a blog életének legtöbb látogatóját hozta be, szinte pillanatok alatt. Amerikai srác, aki döbbenetesen rövid idő alatt tanult meg magyarul. Videóinterjú.

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

pomodorotechnikaA Pomodoro technika rengeteget segít abban, hogy az ember produktívan használja ki az idejét, legyen szó nyelvtanulásról, vagy bármi másról. A cikkben arról is szó van, hogy én hogyan használom ezt ki tanulásnál.

Az Öt év – öt nyelv német projektjének záróvizsgája: a berlini út

berliniutJanuár elején kitaláltam, hogy adok magamnak három hónapot, hogy egy tisztességes szintre elérjek németből. A dolognak úgy adtam nyomatékot, hogy rögtön vettem egy repülőjegyet Berlinbe, hogy ott majd élőben próbálhassam ki a megszerzett tudást.

Legmókásabb cikkek

Vécébe a nyelvtannal!

vecebeanyelvtannalEgy új nyelv tanulásánál általában a nyelvtan a kritikus pont, ahol az ember mindig megakad, beletörik a bicskája, vagy egyszerűen csak utálja. A cikkben a dolog a helyére kerül, oda ahová való: a vécébe.

Vége!

blogvegeA blog életében volt egy pont, amikor minden összejött és hirtelen felindulásból úgy gondoltam, hogy befejezem az egészet, mielőtt még lejárna az öt év, elengedve mindent és mindenkit. Szerencsére ez a nap április elsejére esett (a cikk cáfolata erre található).

A legellentmondásosabb cikk

Így fogok kínai nyelvvizsgát csinálni egy hónap alatt

kinainyelvvizsgacikk Kínai nyelvvizsgát tenni egy hónap nyelvtanulás után – micsoda arcpirító kijelentés! Pedig egészen pontosan erről van szó a cikkben, ahol olvasói részről is elszabadulnak az indulatok.

A legjobb nyelvtanulási termék

Leicht Deutsch Lernen ajánló – folyékony német beszéd egyedül!

ldlcikkbannerA sztori alapú tanulás rendkívül hatékony – egyszerűen azért, mert kontextust ad a tanulásnak. Angolból ilyen a rendkívül népszerű Effortless English, míg a német nyelvből a Leicht Deutsch Lernen – amelyre az Öt év – öt nyelv olvasóinak speciális kedvezménye van.

A leghasznosabb cikk

Az olasz közgazdász és a nyelvtanulás – hatékonyság a maximumon

paretocikkSaját szubjektív vélemény alapján a 80/20-as szabály ismerete az, ami a legfontosabb volt az elmúlt évben a számomra – magyarul, hogy ne tanuljak feleslegesen, csak azt, ami éppen kell. Részletek a hogyanról és a miértről a cikkben.   Természetesen még rengeteg mindent ki lehetne emelni, de számomra ezek az írások voltak valamilyen szempontból fontosak. 2013-ban kereken 40 cikk került ki a blogra, úgyhogy volt miből válogatni. Természetesen itt nem állunk meg, az Öt év szekere robog tovább, mondhatnók a java még csak ezután jön! Neked melyik volt a kedvenc cikked a tavalyi évből? Oszd meg velünk lent a kommentekben!

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére