Összefoglaló – 24. hét

Spanyol:

Több szempontból is áttörés volt az elmúlt hét, először is sikerült végre megszabadulni a Villám Spanyoltól. Nagy élmény volt, de nem sírom vissza. Talán majd egyszer még előveszem, de amíg alatta van az a barokk zene – nos, nem. 

Ami ennél sokkal jobb, hogy befejeztem végre Michel Thomas haladó spanyolját – ez az anyag szerintem nagyon jó, a jövőben bátran fogok MT-hoz fordulni nyelvtanulás ügyben. Ezen a héten állok neki a folytatásnak – van egy Language Builder oktatója, valamint egy Vocabulary Buildre. Biztos jók. 

Ezenkívül bejeztem még a Notes in Spanish kezdő részét, és már bőven haladok a középhaladó fokozaton. Túlzás lenne azt állítani, hogy mindent értek, azonban nagyon sok mindent igen – négy és fél hónap után szerintem ez nem rossz eredmény. Továbbra is keresem a leghatékonyabb módját annak, hogy a beszédemet fejleszthessem, otthoni körülmények között.

Angol:

Az Effortless English leckéit kettesével veszem, igaz ugyanúgy egy hétig hallgatom őket. Kissé lejjebb hagyott a lelkesedésem, tekintve, hogy ellentmondásos egy kicsit. Mindenesetre vannak benne tényleg jó dolgok, ami miatt végig fogom csinálni. Sőt, újra nekiálltam a Villám Angol cuccait is hallgatni. Szódával elmegy.

Táblázat:

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére