Összefoglaló – 25. hét

Spanyol:

Spanyolilag újra nekiálltam a Rosetta Stone-nak, hogy végre keresztül verjem a harmadik szintet is, és ezzel letudjam az egészet. Ez a rész már kicsit komplikáltabb, nem nehézségre, hanem mert össze-vissza tanít mindent, és van olyan, amit még nem is tanított meg, és már kérdezi. Egy kicsit lehet, hogy összecsapták a végét? 

Ezenkívül szorgos kiscserkész módjára hallgatom a középhaladó podcastokat – passzív szövegértésem már egészen jó, mondhatnók majdnem meg vagyok vele elégedve. Persze azért még bőven rajta mit csiszolni. 

A Michel Thomas féle spanyol kurzust is újra gyúrni kezdtem – régebben kicsit idegenkedtem tőle, mert elég száraznak tűnt, azonban mégis jó cucc: a nyelvtant élvezetes módon tanítja, nincs szenvedés. Egyszer végigmentem a teljes tanfolyamon (alapfok, haladó, nyelvtan, szókincs-bővítő), de gyanítom, még elő fogom venni a későbbiekben, miután jelenlegi tudásomat sikerült megszilárdítani. 

Angol: 

Csinálom az Effortless Englisht és a Villám Angolt is, de egyre kisebb lelkesedéssel. Kezdem azt gondolni, hogy egy szint után már az embernek saját magának kell összeállítania a megtanulandó dolgokat, és azokhoz megtalálni a legmegfelelőbb módszert. Kicsit kidobott időnek érzem ezeket az angol-hallgatással töltött részeket. Lehet, hogy hagynom kéne a rákba őket és kitalálni, hogy mi is kell nekem, ahelyett, hogy olyan kurzusokat hallgassak, amiket mások csináltak, olyanok, akik rólam semmit nem is tudnak?

De azért mégiscsak ott van, hogy nem szeretek dolgokat félbehagyni. Az EE-ből még 7 hét van vissza. Összeszorítom a fogam és végigtolom. Csakúgy a VA-t. 

 

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére