Összefoglaló – 28. és 29. hét

Spanyol:

Befejeztem a Notes in Spanish "Real Spanish Control" anyagát, ami nagyon kellemes cucc, minden spanyolul tanulónak melegen ajánlott. Újabb elhaló kísérletet tettem a Rosetta Stone befejezésére, de megincsak kudarcba fulladt – majd a jövő héten. Talán.

Ezenkívül a legfontosabb az ANKI programnak a rendszeres használata. Ez egy csudijó, intelligens szótanuló-kártya program, ami képes arra, hogy minden kártyát a megfelelő időpontban toljon az arcunkba ahhoz, hogy még éppen ne felejtsük el. Egyelőre tesztelem, pár hiányossága ellenére nagyon tetszik a dolog, majd szeretnék róla többet is írni, amennyiben beválik. Ha nem, akkor lépünk tovább. 

Fontosnak tartom még megjegyezni az Effortless Spanyol anyagot. Sajnos mint olyan, ez nem létezik, így kénytelen vagyok azt saját magamnak összekalapálni – amihez Arantza, natív spanyol hölgyemény, fog kellemetes hangjával asszisztálni. Többen kérdezték, hogy megosztom-e a dolgot másokkal is: a válasz, igen. Felteszem ide, mindenki okulására, hadd lássák, meg persze nekem is jó, ha van belőle visszajelzés. Egyúttal szeretném kijavítani benne az Effortless English-ben általam kifogásolt dolgokat. Egyelőre csak egy próba-lecke elkészítése zajlik, eredmények remélhetőleg már a héten lesznek. 

Angol:

Az EE-nek nemsokára a végére érek, plusz belekezdtem a Villám Angol "Idiómák" lemezeibe, ami az előzőekkel ellentétben szerintem kifejezetten jó és használható. 

A fő hír még angolilag, hogy ennél a cégnél fogok jómunkásemberkedni, az angol beszédet nem csak napi szinten, de elsődleges fegyverként fogom forgatni munkám során. Ennek ellenére nem szeretnék leállni az angol aktív fejlesztéséről. Csak még nem tudom, hogyan tovább. Ötletek? 

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére