Összefoglaló – 6. hét

Még a múlt héten kitaláltam, hogy csinálok rendes adminisztrációt a nyelvtanulásról – nos, hogy ez mennyiben valósult meg, majd meglátjuk. Maradjunk annyiban, hogy van admin. A magam részéről így támasztom meg nehezen megszerzett tudásom és tekintek rá vissza büszkén. Ezentúl minden héten – előreláthatólag kedden – kiaggatom ide a nyelvtanulási kis táblázatomat, hátha érdekel valakit. Esetleg nem tudja, hogy induljon el a saját adminisztráció elkészítésében. Bátran lehet tovább fejleszteni – meg nekem is megmondani jól a tanácsokat! 

Amint látszik: 3,7 órát töltöttem spanyollal, ami lehetne több is, de jelenleg ennyire futja – nemsokára kicsit jobban átszervezem a dolgokat és szeretném 10 fölé tolni hetente. Az időmenedzsmentről is vannak már homályos fogalmaim, így azokat is idekarcolom majd, mindenki okulására, hátha. 

Angollal 11 órát töltöttem, mely teljes mértékben az Effortless Englishből tevődik össze. AJ barátunk hangja már kezd kissé irritálni, azonban változatlanul bízom a módszerben. Egyszerűen tudom, hogy valami ilyesminek kell lennie a megfelelő módszernek. Aztán majd meglátjuk. Összevetek mindenfélét és leírom a tapasztalatokat. Összesen 14,9 órát töltöttem nyelvtanulásból a lehetséges 168-ból.

A kíméletlen számok imhol (mivel nem sikerült rájönnöm, hogyan működik ez a remek blog.hu motor, nem lehet rákattintani a képre, hogy nagyba tolja ki, ezért csak a "jobb kattintás – view picture" kombó működik Rájöttem hogy kell, lehet kattintani!):

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére