Összefoglaló – 7. hét

Lezárult egy újabb hét, több jelentős haladás is történt nyelvtanulási ügyben. Először is lezártam a Pimsleur spanyol kurzust (már csak pár olvasási rész van hátra), így most következik a legizgalmasabb rész: a hogyan tovább? Egyelőre a Learning Spanish Like Crazy (LSLC) megoldás tűnik az esélyesnek, azon egyszerű oknál fogva, hogy nagyon hasonlít a Pimsleurre, másrészt pedig (számomra fontos és a Pimsleurnél ez nem volt teljesen jól megoldva) a mindennapi spanyol beszédet oktatja – úgy, ahogy a barátainkkal beszélgetünk. Ennek folyományaképpen mindig a tegezős formát használják, ami jó, mert a Pimsleur szinte kizárólag a magázással operált, és valljuk be, az elég furcsán hangzik, ha újdonsült barátainkat simán lemagázzuk (kivéve persze, ha üzleti megbeszélésre megyünk Mexikóba).

Nagyjából egy hónapot fog igénybe venni ez a rész, szépen megcsinálom az időbeosztást az angol tanulmányok mellé és majd leírom azt is. 

További érdekesség még angol fronton, amit Attila barátom ajánlott: konkrétan ez. English Teacher John vicces formában közöl podcastokat, amikben egyszerű és használható módon tálalja az angol nyelv részleteit. Elsőre mondjuk kicsit összefüggéstelennek tűnt, ám sok jó dolog van benne – vannak gyakorlatok (az élő nyelv használatával) és majdnem minden részben van egy-egy speciális angol kifejezés vagy szleng, amit elmagyaráz – ami megintcsak jó, hiszen a használt nyelvre tanít. A leckék nem hosszúak, érdemes többször meghallgatni őket. Ezt szintén beiktatom a napi menetrendbe, kb. 15-20 percet minden nap. Hasznos. 

Ja, és még egy aranyos kis oldal (via Pappito), amiben az új-zélandi szlenggel ismerkedhetünk. Nagyon vicces dolgokat lehet találni! 

A hét témája még a tyúk meg a tojás nyelvi megfelelője: a kezdők angoltanulása. Azaz, hogyan álljon neki valaki az angol nyelv tanulásának teljesen a nulláról. Sajnos jelen pillanatban használható észrevétellel még nem tudok szolgálni (csak kósza ötletek szintjén élnek), ám alakulóban van a dolog. Végezetül ismét jöjjön a táblázat a heti eredményekről:

Érdekel, hogyan lehet megtanulni önállóan egy nyelvet egy év alatt?
Milyen nyelvet tanulsz?
Milyen szinten vagy belőle?
Mi okozza most a legnagyobb nehézséget?
Miért tanulod a nyelvet?
Mi jellemez legjobban téged?

Keresed, hogy milyen módszerrel
tanuld meg önállóan a nyelvet?

A csodamódszerek keresgélése helyett inkább tanulj meg tanulni! Ebben segítenek a rendszerezett kurzusaim.

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT
Ugrás az oldal tetejére