Születésnapi ajándékosztás – nyerj tudást!

Ahogy azt pár nappal ezelőtt már írtam, ma van a születésnapom és szeretném ezt az alkalmat kihasználni, hogy adjak valamit: tudást. A következőről van szó:

10 db BliuBliu.com oldalhoz tartozó, örök életre szóló PRÉMIUM fiók kerül kisorsolásra köztetek, ám a történetben lesz egy kis csavar (olvasd végig a cikket érte). És hogy mi az a BliuBliu?

Szövegértési turbó

Éppen a németemen dolgozom és valami olyan oldalt kerestem, amivel a passzív szövegértésemet tudom felturbózni, hogy minél hamarabb anyanyelvű, engem érdeklő anyagokat olvashassak.

Kis keresgélés után belefutottam a bliubliu.com oldalba, ami pontosan ezt csinálja: mindenféle nyelvtani magyarázat nélkül, pusztán a kontextus erejére támaszkodva segíti növelni a szókincset.

Az elképzelés a következő: mutat egy rövid szöveget a szinteden, amelyben lesz egy-két ismeretlen szó: ha ezeket bejelölöd, akkor azokkal a szavakkal mutat más szövegeket egészen addig, amíg rá nem jössz magadtól, hogy mit jelent az a szó – így a tanulás egyik legfontosabb eleme érvényesül: te magad aktívan veszel részt benne, használod a szürkeállományod és a már meglévő tudásodra építesz.

Az eredmény? Sokkal jobban és biztosabban maradnak meg a tanultak. Tény, hogy ez egy hosszabb folyamat, de hát kit érdekel? A tudásért tanulunk, nem aranyéremért a leggyorsabb kategóriában.

Hogyan juthatsz hozzá az egyik prémium fiókhoz?

Szeretném, ha olyan olvasóknak tudnám ezeket a helyeket odaadni, akik hajlandóak egy fontos gesztusra: megosztani a tudást. Az Öt év – öt nyelv olvasói nem csak jóképűek, kedvesek, okosak, de rendkívül becsületesek is, ezért abszolút bizalmi alapon fog menni a dolog.

A 10 PRÉMIUM BliuBliu fiók egyikéért a következőt kell mindössze tenned:

  1. Mesélj az Öt év – öt nyelv oldalról egy olyan barátodnak/ismerősödnek/munkatársadnak, aki még nem ismeri.
  2. Írj egy kommentet ide a cikk alá, hogy lássam, hogy versenyben vagy (innen kerülnek ki a győztesek).

Az egész egy hétig fut, május 17-én éjfélkor zárom le a dolgot, másnap pedig eredményhirdetés itt, valamint a Facebookon is.

Ha viszont még ezek után is ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy ajándékhalmazzal árassz el, a szerkesztőségben érdeklődj a címért, ahová lehet címezni a bajor és cseh sörkészítményeket!

Hajrá! 🙂

Frissítés! Íme a nyertesek listája, emailben kapnak meg minden tudnivalót:

ALFA
Ata
Ágnes
Erős Dóra
Gabriella
Gálffy Viktória
Huszár László
Szabadosné Gacsal Tünde
Seres Eszter
Nash

Gratula!


Végezetül még egy fontos dolog:

2009 óta írom a blogot. Azóta több tízezer emberrel beszéltem a nyelvtanulási nehézségeikről. A leggyakoribb, hogy valaki ért az adott nyelven, de nagyon nehezen (vagy sehogy nem) tudja használni. Gyomorgörcse van, frusztrált lesz, ha meg kell szólalnia és szégyenkezik, hogy 'ennek már jobban kellene mennie'. Ha hasonló érzéseid vannak a nyelvtanulással kapcsolatban, akkor a Szólalj meg! online kurzusom segíthet neked. Nézd meg itt a részleteket!

Ugrás az oldal tetejére