Születésnapi ajándékosztás – nyerj tudást!

Ahogy azt pár nappal ezelőtt már írtam, ma van a születésnapom és szeretném ezt az alkalmat kihasználni, hogy adjak valamit: tudást. A következőről van szó:

10 db BliuBliu.com oldalhoz tartozó, örök életre szóló PRÉMIUM fiók kerül kisorsolásra köztetek, ám a történetben lesz egy kis csavar (olvasd végig a cikket érte). És hogy mi az a BliuBliu?

Szövegértési turbó

Éppen a németemen dolgozom és valami olyan oldalt kerestem, amivel a passzív szövegértésemet tudom felturbózni, hogy minél hamarabb anyanyelvű, engem érdeklő anyagokat olvashassak.

Kis keresgélés után belefutottam a bliubliu.com oldalba, ami pontosan ezt csinálja: mindenféle nyelvtani magyarázat nélkül, pusztán a kontextus erejére támaszkodva segíti növelni a szókincset.

Az elképzelés a következő: mutat egy rövid szöveget a szinteden, amelyben lesz egy-két ismeretlen szó: ha ezeket bejelölöd, akkor azokkal a szavakkal mutat más szövegeket egészen addig, amíg rá nem jössz magadtól, hogy mit jelent az a szó – így a tanulás egyik legfontosabb eleme érvényesül: te magad aktívan veszel részt benne, használod a szürkeállományod és a már meglévő tudásodra építesz.

Az eredmény? Sokkal jobban és biztosabban maradnak meg a tanultak. Tény, hogy ez egy hosszabb folyamat, de hát kit érdekel? A tudásért tanulunk, nem aranyéremért a leggyorsabb kategóriában.

Hogyan juthatsz hozzá az egyik prémium fiókhoz?

Szeretném, ha olyan olvasóknak tudnám ezeket a helyeket odaadni, akik hajlandóak egy fontos gesztusra: megosztani a tudást. Az Öt év – öt nyelv olvasói nem csak jóképűek, kedvesek, okosak, de rendkívül becsületesek is, ezért abszolút bizalmi alapon fog menni a dolog.

A 10 PRÉMIUM BliuBliu fiók egyikéért a következőt kell mindössze tenned:

  1. Mesélj az Öt év – öt nyelv oldalról egy olyan barátodnak/ismerősödnek/munkatársadnak, aki még nem ismeri.
  2. Írj egy kommentet ide a cikk alá, hogy lássam, hogy versenyben vagy (innen kerülnek ki a győztesek).

Az egész egy hétig fut, május 17-én éjfélkor zárom le a dolgot, másnap pedig eredményhirdetés itt, valamint a Facebookon is.

Ha viszont még ezek után is ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy ajándékhalmazzal árassz el, a szerkesztőségben érdeklődj a címért, ahová lehet címezni a bajor és cseh sörkészítményeket!

Hajrá! 🙂

Frissítés! Íme a nyertesek listája, emailben kapnak meg minden tudnivalót:

ALFA
Ata
Ágnes
Erős Dóra
Gabriella
Gálffy Viktória
Huszár László
Szabadosné Gacsal Tünde
Seres Eszter
Nash

Gratula!

Ugrás az oldal tetejére