Rólam

Helló,

Kőrösi Bálint

Kőrösi Bálint

A nevem Kőrösi Bálint és elveszett nyelvtanulókat motiválok arra, hogy jobban és magabiztosabban tudjanak beszélni az általuk választott idegennyelven.

Ehhez a több éves nyelvtanulási tapasztalatom adja az alapot – 2009 óta öt nyelvet sajátítottam el különböző szinten, az erről szóló dokumentációt (Öt év – öt nyelv) éppen most olvasod.

Az elmúlt években rengeteg mindent első kézből tanultam meg a tanulásról, a memóriánkról, az önbizalomról, a motivációról.

Azzal, hogy magam is aktív nyelvtanuló vagyok, példát szeretnék mutatni, erőt, motivációt és ötleteket adni a tanuláshoz. A több ezer visszajelzés alapján ez működik is – ha tehát te is elveszett nyelvtanuló vagy, akkor azt hiszem, hogy tudok neked segíteni. Hogyan?

Hallgasd meg ezt a 45 perces interjút velem, amiben mindent megtudhatsz a nyelvtanulási tapasztalataimról és a mögötte lévő mentális modellekről. Ha most nem érsz rá, mentsd el – garantálom, hogy rengeteg energiát és időt meg fog spórolni neked. 🙂

Nézd végig a legfontosabb írásokat, ezeket itt találod.

Aztán csináld végig az általam készített Memória kurzust ,amelyben további tippeket, trükköket kaphatsz nyelvtanulás, motiváció, időmenedzsment, célkitűzés és még sok más témában.

Mit tartok fontosnak?

A tanulás, mint képesség megértése, speciálisan a nyelvtanulásra vetítve. Mindig kutatom, hogy hogyan lehet jobban, gyorsabban, hatékonyabban tanulni, elolvasok mindent a memóriakutatástól kezdve a speciális vitaminokon keresztül az összes önfejlesztő kurzusig, hogy azokból a lényeget kiszűrve szintetizálhassak egy minél egyszerűbb, átláthatóbb folyamatot arra, hogy élvezetesen, könnyen tudj nyelvet tanulni, valamint hogy magabiztosan tudj kiállni és használni a tudásodat.

Miért hallgass rám?

Mert a te nézőpontodból, aktív nyelvtanulóként nap mint nap átmegyek ugyanazokon a bukkanókon, amiken te is, így a tapasztalatomat felhasználva első kézből tudok neked segítséget adni.

Pár véletlenszerű dolog rólam:

  • Imádom a csípős kaját
  • Végzettségem szerint mérnök és programozó vagyok (innen jön az analitikus megközelítésem)
  • Ausztráliában éltem két évig
  • A nyelvtanulásból eredő tapasztalatokat a sportra is tudtam alkalmazni, így kétszeres Ironman vagyok
  • Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva imádom a vonatokat
  • Általános iskolában én büszkélkedhettem az osztályban a legtöbb beírással
  • Ha megkérdezed, mi a kedvenc zenekarom, azt mondom: Pantera
  • Noha színtévesztő vagyok, a piros a kedvenc színem

Most pedig te jössz! Mi a te sztorid? Írj egy emailt és dumáljunk!