Rólam

Helló,

Kőrösi Bálint

Kőrösi Bálint

A nevem Kőrösi Bálint és elveszett nyelvtanulókat motiválok arra, hogy jobban és magabiztosabban tudjanak beszélni az általuk választott idegennyelven.

Ehhez a több éves nyelvtanulási tapasztalatom adja az alapot – 2009 óta öt nyelvet sajátítottam el különböző szinten, az erről szóló dokumentációt (Öt év – öt nyelv) éppen most olvasod.

Az elmúlt években rengeteg mindent első kézből tanultam meg a tanulásról, a memóriánkról, az önbizalomról, a motivációról.

Azzal, hogy magam is aktív nyelvtanuló vagyok, példát szeretnék mutatni, erőt, motivációt és ötleteket adni a tanuláshoz. A több ezer visszajelzés alapján ez működik is – ha tehát te is elveszett nyelvtanuló vagy, akkor azt hiszem, hogy tudok neked segíteni. Hogyan?

Hallgasd meg ezt a 45 perces interjút velem, amiben mindent megtudhatsz a nyelvtanulási tapasztalataimról és a mögötte lévő mentális modellekről. Ha most nem érsz rá, mentsd el – garantálom, hogy rengeteg energiát és időt meg fog spórolni neked. 🙂

Nézd végig a legfontosabb írásokat, ezeket itt találod.

Aztán iratkozz fel a rendszeres hírlevélre, amelyben további tippeket, trükköket kaphatsz nyelvtanulás, motiváció, időmenedzsment, célkitűzés és még sok más témában.

Végezetül pedig ugorj át Facebookra és köszönj be és csatlakozz több ezer hozzád hasonló nyelvtanulóhoz, hogy egymást segíthessük – mert együtt könnyebb!

Mit tartok fontosnak?

A tanulás, mint képesség megértése, speciálisan a nyelvtanulásra vetítve. Mindig kutatom, hogy hogyan lehet jobban, gyorsabban, hatékonyabban tanulni, elolvasok mindent a memóriakutatástól kezdve a speciális vitaminokon keresztül az összes önfejlesztő kurzusig, hogy azokból a lényeget kiszűrve szintetizálhassak egy minél egyszerűbb, átláthatóbb folyamatot arra, hogy élvezetesen, könnyen tudj nyelvet tanulni, valamint hogy magabiztosan tudj kiállni és használni a tudásodat.

Miért hallgass rám?

Mert a te nézőpontodból, aktív nyelvtanulóként nap mint nap átmegyek ugyanazokon a bukkanókon, amiken te is, így a tapasztalatomat felhasználva első kézből tudok neked segítséget adni.

Pár véletlenszerű dolog rólam:

  • Imádom a csípős kaját
  • Végzettségem szerint mérnök és programozó vagyok (innen jön az analitikus megközelítésem)
  • Ausztráliában éltem két évig
  • A nyelvtanulásból eredő tapasztalatokat a sportra is tudtam alkalmazni, így kétszeres Ironman vagyok
  • Imádott húgom világbajnok versenytáncos
  • Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva imádom a vonatokat
  • Általános iskolában én büszkélkedhettem az osztályban a legtöbb beírással
  • Ha megkérdezed, mi a kedvenc zenekarom, azt mondom: Pantera
  • Noha színtévesztő vagyok, a piros a kedvenc színem

Most pedig te jössz! Mi a te sztorid? Írj egy emailt és dumáljunk!