Új vagy? Kezdd itt!

Helló, a nevem Kőrösi Bálint és a 2009-2014 közötti öt évben öt nyelvvel ismerkedtem meg és tanultam meg azokat különböző szinten (angol, német, spanyol, orosz, kínai) és azóta is folyamatosan tanulok nyelveket.

Az öt éves projektből készítettem egy e-könyvet, így egyben el tudod olvasni, ha érdekel.

Ezt ide kattintva tudod letölteni.

A blogot az öt év letelte után is folytatom (ezért neveztem át Öt év – öt nyelv+-ra), hogy megosszam veled a tapasztalataimat és segítsek neked könnyebben és gyorsabban nyelvet tanulni, valamint, hogy magabiztosabban tudj beszélni az általad választott nyelven, egyszóval, hogy önálló nyelvtanulóvá válj.

Mi történt 2014-ig és miért hallgass rám?

  • Mert angolul anyanyelvi szinten beszélek
  • Mert saját magamtól megtanultam spanyolul
  • Mert egy hónap tanulás után kínai nyelvvizsgát tettem kitűnő eredménnyel (jelenleg pedig a magabiztos turista szintjét akarom elérni 3 hónap alatt (2015. februárig). A projektről itt olvashatsz.)
  • Mert egy év alatt sikeresen német felsőfokú nyelvvizsgát tettem
  • Mert három hónap alatt sikerült megértenem az orosz nyelv alapjait
  • Mert mindenen végigmentem, amin a nyelvtanulásban végig lehet menni, nem dobálózom a levegőbe csodamódszerekkel, hiszen én magam is az itt leírtakat használom
  • Mert többek között olyan helyeken beszéltem már a nyelvtanulásról, mint a világ első Poliglott Konferenciája, a Kossuth Rádió, a Családi lap, a Nyelvparádé, a HVG és a Vasárnapi hírek.
  • Mert nem hiszek a dogmákban és szeretek mindent magam megvizsgálni és kipróbálni, így neked nem kell felesleges köröket futnod
  • Mert több ezer embernek segítettem már írásban vagy szóban hatékonyabban és gyorsabban nyelvet tanulni, jobban beszélni

Ha pedig idáig eljutottál, akkor ezek biztosan érdekelnek majd:

Először is, hogy ki vagyok én és mit csinálok. Erről ide kattintva olvashatsz.

A legfontosabb tapasztalataimról szóló összefoglaló cikkeket itt találod.

Az általad éppen tanult nyelvhez az általam is megvizsgált, leghasznosabb segédanyagokat itt találod (külön kigyűjtve pedig: angol, német, spanyol, orosz, kínai)

Az egyes nyelvekhez tartozó cikkeket itt találod: angol, német, spanyol, orosz, kínai.

Ha kíváncsi vagy az öt éves projekt rövid történetére, azt itt tudod elolvasni, a blogon megjelent összes írás archívumát pedig itt találod.

Ha kérdésed van, interjút készítenél, vagy szeretnéd, hogy előadást tartsak, itt tudsz nekem írni.

Nincs bennem semmi különös, nem vagyok guru, nem vagyok nyelvész, egyszerűen csak van némi tapasztalatom a nyelvtanulásban és célkitűzésben és szeretném, ha az én tapasztalataimat te is tudnád kamatoztatni.

Üdv,

Bálint