A kínai nyelvvizsga eredménye

2013. november 1-én egy 1 hónapos kis mini projektbe kezdtem, amelyben azt a célt tűztem ki, hogy egy hónapos tanulás után leteszem a kínai bővített alapfokú (HSK2) nyelvvizsgát. A vizsga 2013. december 1-én rendben le is ment, az eredményre egy hónapot kellett várni. Ma beléptem az elektronikus rendszerbe és...

2013. november 1-én egy 1 hónapos kis mini projektbe kezdtem, amelyben azt a célt tűztem ki, hogy egy hónapos tanulás után leteszem a kínai bővített alapfokú (HSK2) nyelvvizsgát. A vizsga 2013. december 1-én rendben le is ment, az eredményre egy hónapot kellett várni. Ma beléptem az elektronikus rendszerbe és…

Megnéztem az eredményt

Mielőtt előre rohannánk, nézzük meg, hogy mi is ez pontosan.

A HSK2 vizsga két részre bomlik, a hallás utáni szövegértésre és az olvasott szövegértésre. Mindkét részen 100-100 pontot lehet elérni, összesen 200-at. A sikeres nyelvvizsga feltétele a 60% (120 pont) elérése, bármilyen kombinációban.

Remegve navigáltam a menüpontok között, a rendszer olyan lassú volt, hogy percekig kellett várni egy-egy oldal betöltődésére, és mire elér az ember az eredményeihez, legalább 3 oldalon kell keresztül mennie.

Volt tétje a dolognak, ha nem sikerül, akkor több tízezer ember előtt csinálok magamból (és a blogból) hiteltelen figurát. Mondjuk ez a nyomás igen erősen rányomta a bélyegét a tanulási kedvemre is. 🙂

Betöltődik az oldal

És ezt látom:

Kínai HSK2 nyelvvizsgeredményem

Az adrenalintól hirtelen nem is tudom, hogy mit nézzek. Első oszlop, nem érdekes, második oszlop nem érdekes, harmadik oszlop, első sor: hallgatás, második sor: olvasás. Negyedik oszlop: pontok!

Hallgatás 100/86, olvasás 100/98, összesen 200/184 pont, azaz 92%.

Megvan, vastagon. Huh, levegő kifúj.

Konklúzió

Noha az öt év alatt a kínaival tudtam a legkevesebbet foglalkozni sajnos, rettentően tetszik. A vizsgán, ahogy azt számítottam is, az írásbeli rész sikerült jobban, ebből következően a beszélt kínaim nem is létezik (érteni értek pár dolgot).

Ez a kis mini projekt arra volt jó, hogy egyrészt megmutassam, hogy jó technikával, megfelelő motivációval és egy kis seggeléssel azért egészen jó eredményeket el lehet érni záros határidőn belül, másrészt pedig meggyőződjek arról, hogy a kínaival még később (sokkal) behatóbban is szeretnék ismerkedni.

De ez még a jövő zenéje, addig még sok víz lefolyik a különböző folyókon (lesz itt többek között egy designváltás, amin már nagy erőkkel dolgozunk a grafikussal, valamint egy nagyszabású kérdőív is lesz, amelyben majd a ti segítségeteket kérem azt illetően, hogy mit szeretnétek majd látni a továbbiakban a blogon), úgyhogy ne rohanjunk előre.

Azt hiszem, nekem jól indult a 2014-es év és jó érzéseim vannak a továbbiakkal kapcsolatban.

Ebben az évben rengeteg minden fog történni a blogon, a bloggal (és persze velem is), ígérhetek még sok hasznos és remélhetőleg érdekes írást, projektet, segítséget és miegyebet.

Ha tetszett ez az írás, ne felejtsd el megosztani másokkal! 🙂

Tetszett ez az írás? Osszd meg másokkal is!

Ezek is tetszeni fognak