Xeropan vélemény: A legjobb nyelvtanuló app? [2022]

A Xeropan egy magyar fejlesztésű nyelvtanuló app, amivel angolul és németül (és 2022. júliusától már spanyolul és franciául) tanulhatsz.

Játékos formában, apró leckéken a kezdőtől a haladó szintig tanítja a nyelvet és még a beszédgyakorlásra is van lehetőség benne.

Sokan kérték, hogy írjak róla, így az elmúlt pár hetet a program tesztelésével töltöttem. Ebben a leírásban megtalálod, hogy mi a jó benne, mi nem jó benne, mennyire lehet vele jól megtanulni angolul/németül és hogy neked való-e. Lássuk!

Kinek való a Xeropan?

Angol vagy németül tanulóknak, akik szeretnék az alapokat elsajátítani és ehhez EGY dolgot használni, nem pedig húszmillió külön könyvet, appot, kurzust és szótárt.

Milyen nyelveket lehet tanulni a Xeropannal?

2022. februárjában angolul a teljesen kezdőtől a felsőfokig, németül pedig a teljesen kezdőtől középfokig lehet tanulni a programmal.

2022. júliusától spanyolul és franciául is tanulhatsz az appal.

Mennyibe kerül a Xeropan?

A jó hír, hogy ingyenes, a rossz, hogy nem teljesen (valahol érthető, hiszen senki nem a két szép szemünkért fog szolgáltatást eladni nekünk).

Az ingyenes verzióban minden elérhető (a több ezer lecke, szólisták, gyakorlatok, minden), de naponta csak 5 percet tudsz tanulni.

A PRO verziónak van egy havidíja: jelenleg 3300 forint (a dollár árfolyamától függően), vagy ha éves előfizetést veszel, akkor még olcsóbb: 18000 forint.

Sőt, az olvasóimnak voltak kedvesek felajánlani egy további 70%-os kedvezményt ebből, ezek részleteiről itt olvashatsz.)

Plusz pozitívum, hogy itt egy PRO előfizetéssel az összes nyelvet tanulhatod, több konkurens termékkel ellentétben.

Ami jó benne: 

 • Játékos formában oktatja a nyelveket
 • A falatnyi leckéket könnyen fel lehet dolgozni és folyamatos fejlődés érzését biztosítja
 • Egyértelmű kezelőfelület, nincs feleslegesen túlkomplikálva
 • Egészen korrekt beszédgyakorlásra van lehetőség az appon keresztül, amihez nem kell másik ember
 • Egyet fizetsz, kettőt kapsz: a PRO előfizetéssel angolul és németül is korlátlanul tanulhatsz
 • A Class opcióval a nyelvtanárok saját anyagokat hozhatnak létre a programban a diákjaiknak, így testreszabva a tanulásukat

Ami nem jó benne:

 • A több mint 8000 lecke elrettentően hathat néhány embernek
 • A megtanult szavak menedzselése elég bénácska, az ismétlés nem optimális
 • A leckéken belüli reklámok (az ingyenes verzióban) elég tolakodók
 • A regisztráció csak Facebook vagy Google fiókhoz kapcsolható, külön emailes regisztrációra nincs lehetőség

Tartalomjegyzék

Csak kattints arra a linkre, ahova ugrani szeretnél a cikken belül (vagy görgess lejjebb és olvasd végig az egészet)!

Mi a Xeropan?

Sokban hasonlít a Duolingóra, de vajon jobb nála?

Régóta kerestem már egy magyar nyelvoktató terméket, amit bátran ajánlhatok az alapok megszerzéséhez, hogy aztán a tanuló elindulhasson az önálló nyelvtanulás útján.

Eddig leginkább a Duolingót szoktam ajánlani (persze nem arra, hogy az ember megtanuljon angolul/németül, hanem hogy megszerezze az alapokat), de még évek után is megvannak a gyerekbetegségei (például, hogy az írás pillanatában a Duolingón 19 nyelvet lehet tanulni, és ehhez olyan mértékű tananyagot kellene gyártani, amit emberi léptékben nagyon nehéz lenne kifizetni. Ezért a tananyag jó részét mesterséges intelligencia generálja. Innen jönnek tehát az olyan, nyelvtanilag ugyan helyes, ám a gyakorlatban használhatatlan mondatok, mint „A Loch Ness-i szörny whiskey-t iszik”.)

Plusz hiszek abban, hogy egy hazai készítésű termék sokkal jobban ÉRTI a magyar nyeltanulók nehézségeit – és sokkal jobban tud nekik segíteni. A konkurenciával ellentétben nem 30-40 nyelvet tanítanak, hanem jelenleg kettőt (aztán ez 4-re bővül idén), de azokat a lehető legjobban.

Azt hiszem, hogy ezentúl bátran fogom ajánlani a Xeropant angolul és németül tanulóknak – de nem mindenkinek!

A Xeropan története

Egy magyar fejlesztésű nyelvtanuló app, aminek van iPhone, Android verziója is a web app mellett. Az appot még 2013-ban kezdte el fejleszteni AlGharawi Attila és Mile Ferenc. Az alapítók célja az volt, hogy egy játékos, naprakész, újító szellemű és könnyen elérhető nyelvoktató terméket hozzanak létre. A megközelítés tetszik, hiszen nem mindenképpen egy appot akartak csinálni, hanem egy problémát szerettek volna megoldani. 

És hogy mi volt a probléma? 

Az, hogy az itthoni nyelvoktatás a 16. században leragadt, ahol éppen csak nem követelmény még a lúdtollal való kódexmásolás a nyelvtan gyakorlása végett.

Több mint másfél millió ember töltötte már le az appot a világ 160 országából, 2015-ben első helyezést ért el az Appra magyar pályázaton az Életmód kategóriában, 2018-ban 250 millió forintnyi tőkebefektetést kaptak a Hiventures Kockázati Tőkealapkezelőtől, 2019-ben pedig teljesen új arculatot kapott az app. 2020-ban a Xeropant választották meg a kilenc legjobb európai startup egyikének a Google Accelerator program keretein belül. Majdnem 50 ember dolgozik folyamatosan az appon, hogy a lehető legjobb legyen. 

Különösen tetszik a társadalmi felelősségvállalásuk: például a Covid során azzal is támogatták a digitális oktatást, hogy ingyenessé tették az app PRO funkcióit az iskolák számára.

Jó jel. 

Az már annyira nem, ahogyan a 2019-es design (és üzleti modell) váltást kezelték. Addig virtuális pénzeket lehetett gyűjtögetni az appban, amikért új leckéket lehetett vásárolni (amelyeket a cég ígérete szerint örökre megtarthatsz magadnak). A váltás után azonban teljesen más lett a modell: a fizetős verzióban egy fix havidíjért elérhető MINDEN, a több mint 8000 leckéből.

Ez jól hangzik, viszont a két modell nem összeegyeztethető, és az újra nem tudták átvinni a régi felhasználók fiókjait rendesen és elég nagy (jegyezzük meg: jogos) felháborodás lett ebből. A cég pár hónapos előfizetéssel próbálta meg ezt kompenzálni a régebbi felhasználóknál, de ez nem egészen ugyanaz, mintha örök életedre megmaradnának a már megszerzett leckéid. 

Ismerve az online vállalkozások rögös világát, én sem tudom, hogyan csináltam volna jobban. Meg kellett hozni ezt a döntést azért, hogy egységes platformként nőhessen tovább a Xeropan. Biztosan nem volt könnyű.

Tanulás a Xeropannal 

A regisztráció után az app megkérdezi, hogy szeretnél-e szintfelmérőt csinálni, vagy inkább elkezded a legelejéről az egészet? 

A szintfelmérő meglepően pontos, egészen jól lőtte be a szinteket. Ha azért aggódsz, hogy az elejéről viszont így kimarad valami: nem kell.

Bármikor, bármelyik leckét megnyithatod. De ha nem muszáj, akkor ne ismételj feleslegesen. Inkább tanulj új anyagot! 

Nyelvtől függően alakulnak a szintek: 

Angolból jelenleg a teljesen kezdőtől a C1-es (a felsőfok alja) szintig, míg németből a B2-es szintig (középfok) vannak leckék.

A leckék teljesítésével csillagokat kapsz, amikből ha összegyűjtöd az adott szinten lévő csillagok 50%-át, akkor Xeropan oklevelet kapsz. Jópofa, bár nem tudom, hogy ez kinek és miért lenne érdekes, hacsak nem az ifjabb korosztálynak menőzni. 

A Xeropannál tudják, hogy a történetmesélés fontos dolog, ezért az egész nyelvtanulást egy időutazós (!)  történetbe ágyazták, ennek megfelelően a szinteket is így nevezték el (Jurassic kor, Kőkorszak, Ókori Egyiptom, Római Birodalom, Középkor, Reneszánsz, Felvilágosodás, Vadnyugat, Modern idők, Információ kora, Jövő, Távoli jövő). Fogalmam sincs minek kellett ezt ennyire agyon komplikálni, szerintem totál felesleges, de hát ezen ne múljon semmi. 

Miután megvan a szint, indulhat a tanulás! 

A főképernyőn választhatsz leckét: 

Xeropan kezdőoldal

A szintek leckékre vannak osztva:

Xeropan szintek

Az egyes leckék további “leckécskékre” vannak osztva. Erre nincs jobb szavam, de igazán kitalálhattak volna valami jobbat neki, ha már annyira kreatívak voltak az időutazással. 

Xeropan leckék

A lecketípusok

A lecketípusok a szokásosak: 

 • Szókincs leckék
 • Kiejtés leckék
 • Nyelvtan leckék
 • Videós leckék
 • Beszélgetés leckék

Szerencsére elég változatosak: a szókincs leckékben az adott témához tartozó szókincset igyekszik átadni, különböző feladatok formájában. Először csak meghallgatod a szót (amit anyanyelvű felvételek biztosítanak a béna robothangok helyett – piros pont!).

Xeropan szókincs lecke

Később pedig elkezdi kikérdezni tőlünk a program: jelöljük be, hogy mit hallottunk.

A szív ikonra kattintva elmentheted a szót/kifejezést egy “Kedvenc” listára.

A tanult anyagot a program igyekszik minél többféleképpen kikérdezni – ez mindenképpen jó tanulástechnika szempontjából. Itt például össze kell párosítani a képeket a szavakkal:

Van, hogy hallás után kell megismételni a dolgokat a mikrofonba:

Van, ahol a nyelvtant magyarázzák egy videón keresztül: 

Xeropan nyelvtan lecke

Van, ahol ki kell egészíteni a mondatokat: 

Van, ahol a helyes szórendet kell kialakítanunk a szavak húzogatásával: 

És még egy csomó fajta lecketípus van. Ez jó, mert mindig változatos és nem unod el az életed.

A leckék végén összesítést kapunk, hogy melyik készségünket mennyivel fejlesztettük, illetve csillagokat és tapasztalati pontokat is kapunk: 

Xeropan értékelés

A leckék változatosságára nem lehet panasz. Ez korunkban nagyon fontos, ahol mindenki 3 másodpercig tud figyelni egy helyre, utána viszont már hat dolgot kell egyszerre csinálnia, csak hogy az ingerküszöbén bejusson valami. 

A Xeropan falatnyi leckéi, játékos feldolgozása, interaktív része ezzel akarja felvenni a versenyt. Dicséretes, mert mindig megadja azt az érzést, hogy az ember halad és “na még egy leckét gyorsan megcsinálok”. És azt tudjuk, ha “még egy leckét megcsinálok” sokszor, akkor abból akár még nyelvtudás is lehet.

A haladás kulcsa a rendszeresség és ezt a Xeropan maximálisan támogatja azzal, hogy a lehető legkönnyebb legyen használni a programot. De talán pont ez a hátránya is (erről később). 

Készségek fejlesztése

Külön lehet az egyes készségeket is fejleszteni:

 • Szavakat tanulhatsz
 • Gyakorolhatod a beszédet
 • Tanulhatod a nyelvtant

Szótanulás

Tisztelem, hogy a Xeropannal sok mindent próbáltak egyszerűen tartani, hogy átlátható legyen (sokszor sikerült ez, párszor azonban nem). A megtanult szavakat két csoportra osztja: 

Erős szavak: azok a szavak, amiket ötször helyesen felismertél/használtál.

Gyenge szavak: minden új szó, amivel találkoztál már a leckék során és még nem használtad helyesen ötször. 

Ééés ennyi.

Ami itt nagyon nem tetszik, hogy ha egyszer egy szó erőssé vált, akkor az az is marad. Mintha soha nem felejtenénk, vagy soha nem kevernénk össze hasonló szavakat. Az sem tetszik, hogy kézzel nem lehet már ismert szavakat átállítani erősre. Egyszerűen végig kell nyomkodnunk a feladatokat, hogy ötször használjuk, hogy erőssé válhassanak. Más verzió nincs, ami elég meglepő. 

(illetve van a Kedvenc szavak listája még, ahova te mentheted el bármelyik leckéből a neked tetsző szavakat és kifejezéseket.)

A gyenge és erős szavakat egyébként külön külön is gyakorolhatjuk, ez jó ötlet, ha már SRS nincs a rendszerben.

Xeropan szógyűjtemény

Maga a teljes szókincs pedig kategóriákra felosztva is megtekinthető és tanulható is. Ez hasznos akkor, ha egy adott témában kell felkészülnöd és nem akarod végig nyomkodni a több száz leckét hozzá, hanem célzottan akarod tanulni őket (bár az hozzá tartozik, hogy itt csak megnézni/meghallgatni lehet őket, tehát ez azért nem annyira interaktív tanulás, mintha egy leckét csinálnál). 

Xeropan szókincs kategóriák

Nyelvtan kisokos

Ez is jól van megoldva: szintekre bontva tanulhatod és gyakorolhatod a különböző nyelvtani szerkezeteket:

(bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az életben nem kérdezi meg soha senki tőled, hogy milyen szinten vagy, mert akkor majd olyan nyelvtant használ, így teljesen irreális szintenként tanulni azt, de a Xeropan védelmében: én sem tudom, hogyan csinálnám máshogy.)

Beszélgetésgyakorlás

Ez a Xeropan egyik nagy dobása: ugyanis pontosan tudják, hogy a legtöbb embernek a megszólalással van gondja, ezért igyekeztek egy olyan rendszert csinálni az appon belül, amivel azt a lehető legtermészetesebb módon gyakorolhatod – emberek nélkül!

Ami persze abszurd, hiszen azért tanuljuk a nyelvet, hogy más emberekkel haszáljuk, így azokat NEM lehet kikerülni. De sebaj, egy mesterséges intelligencia a második lehető legjobb megoldás. 

És a Xeropan javára legyen mondva, egészen korrektül megoldották a dolgot. Persze nagyon messze van a tökéletestől, de az is igaz, hogy folyamatosan csiszolják és fejlesztik. És azt kell mondjam, a jelenlegi formájában is már egészen használható, mi több, egészen hasznos. 

Na, de mégis hogy néz ez ki? 

Természetesen itt is a szintünktől függ a dolog, ahol aztán választhatunk egy témakört és arról kell majd társalognunk a programban lévő Chat robottal. 

A lecke kiválasztása után megkapod az aktuális céljaid, amit a beszélgetésben teljesítened kell. Ez tetszik és mókássá teszi a gyakorlást: 

A kezdés után a robot elkezd hozzánk beszélni (természetesen ez tényleg egy robot hang, kb. Olyan, mintha Steven Hawkinggal beszélgetnél, de hát ez ilyen). 

A kiejtett dolgokat leírva is látod, az aláhúzott szövegeket pedig lefordíthatod, ha rákattintasz.

Xeropan beszélgetésgyakorlás

NAGYON jó húzás a bal alsó sarokban lévő segítség: ha nem tudod, hogy mit válaszolj, csak kattints az Itt találsz segítséget!-re és a robot ad pár lehetséges helyes választ. 

Ezek után a jobb alsó sarokban lévő mikrofonra kattintva veheted fel a mondandódat és küldheted el a robotnak.

Miért jó ez? 

Mert TÉNYLEG mozog a szád és tényleg használod a nyelvet – és ha a program FELISMERTE, amit mondani akartál, akkor biztos lehetsz benne, hogy a kiejtésed is tűrhető. Sok-sok légy egycsapásra. 

Ha egyelőre szégyenlősnek érzed magad, akkor be is pötyögheted a válaszod, de ne feledd: ez nem gyakorlás.

Csak az számít annak, amikor mozog a szád és hang jön ki rajta (persze ezt ne reggel fél nyolckor a metrón erőltesd). 

Őszintén szólva kellemesen meglepődtem ezen a beszédgyakorláson. Természetesen egy élő embert semmi nem tud helyettesíteni, de ez egy nagyon jó első lépés lehet, elsősorban félénkebb embereknek. 

Így néz ki a gyakorlatban:

Emellett pedig hetente új leckék kerülnek fel, a legváltozatosabb témákban: a karriertől a megújuló energiáig. Ezek biztosítják, hogy mindig egy picit fejlődhess és a téged érdeklő témákban találhass anyagokat. Ez sok időt meg tud spórolni az elfoglalt embereknek

Miben más a Xeropan a konkurenciától?

Először is a modern megközelítésben.

Egy problémát akartak megoldani és a mai napig ezt csiszolgatják. A Xeropant végtelenül egyszerű használni – és pont ez az egyik legnagyobb vonzereje. A legtöbb embernek az okoz nehézséget a nyelvtanulásban, hogy nem tudja, hova kapjon, miből tanuljon. A Xeropan ezt egy huszáros vágással elintézte, van több ezer leckéjük minden szinten, plusz hetente új leckékkel bővül az app, így egy helyen találhatsz meg mindent.

Nem kell szótárfüzetet tartani, nem kell szótárazni, nem kell órát foglalni egy beszélgetőpartnerrel, hiszen az appban mindenre van valamilyen megoldás. A tökéletes nyelvtanulós appot megalkotni nem könnyű feladat (nem is gondolom, hogy lehetséges lenne), de a Xeropan törekszik rá és ez elismerésre méltó.

Tudományos bizonyíték a fejlődésre

A Szegedi Tudományegyetemen Dr. Thékes István (PhD) vezetett egy kutatást (az absztrakt itt érthető el), aminek keretein belül 300 középiskolában tanuló diákon tesztelték a Xeropan használatát, és nagyon jó eredményekkel zárult.

Kivonat a kutatás összegzéséből:

Az itt bemutatott kutatás megfelelő kiindulópontja volt további, a Xeropan és más m-learning applikációk hatását vizsgáló kutatásoknak. Annak érdekében, hogy alapos következtetéseket vonhassunk le, itemanalízist végeztünk a nyelvi teszt esetében. A feladatok megszerkesztését és az itemek kiválasztását több, fent felsorolt kritérium szerint végeztük el.

Kutatásunkban azt találtuk, hogy a Xeropan applikáció pozitív hatást gyakorol a nyelvtanulás folyamataira. Látható fejlődés volt kimutatható a nyelvtanulóknál, továbbá egyes feladatok szintjén igazoltuk, hogy a Xeropan használatával történő fejlesztő beavatkozás eredményeképpen szignifikáns javulás történt.

Azt is megállapítottuk, hogy a diákok szívesen dolgoznak a Xeropannal, és úgy találják, hogy pozitív hatást gyakorol rájuk. A kérdőív eredményei alapján valószínűsíthető, hogy önálló tanulásra alkalmas az applikáció, és motiváló a tanulók számára.

Személyes vélemény a Xeropanról

 • A szintfelmérők korrektek és szerintem jól belövik, hogy honnan kezd a tanulást. Más kérdés, hogy a leckék némileg egymásra épülnek, így kimaradhatnak dolgok. De ez ilyen, ezt sehogy máshogy nem lehet megoldani.
 • A leckék folytatása is korrekt: könnyű félbehagyni őket és könnyű folytatni őket. Ez nagyon fontos a rohanó világunkban, ahol percekből kell összekalapálnunk a tanulási időnket. Mire leülnék tanulni és elővennék minden cuccom, már pakolhatok is el. A Xeropannál ez a minimumra van csökkentve, ami nagyon jó.
 • Kifejezetten tetszett, ahogy a nyelvtant tanítja a program, egészen élvezetes volt és sikerélményt okozott, mi több, még használhatónak is mondanám!

Vannak részek, amiken még lehetne fejleszteni – de én amit látok tőlük, előbb-utóbb mindenre fognak megoldást találni.

Mire gondolok?

 • Mondjuk ha egy feladatra helytelenül válaszoltunk, nem mindig mondja meg, hogy miért helytelen – ez pedig nagyon fontos lenne a tanulás szempontjából. Itt jegyezte meg a cég, hogy az angol tananyagot 7 éve fejlesztik/csiszolják, viszont a német kurzus megalkotásánál már megvolt ez a hatalmas tapasztalat, így a leckék minősége sokkal jobb (noha jelenleg kevesebb). A még jobb hír, hogy a 7 éves tapasztalatot visszacsatornázzák az angol kurzusba is és nyár végéig teljesen felújítják azt is. Nekem nagyon tetszik ez a fajta megközelítés: csináljunk kevesebb nyelvet, de azt a lehető legjobban és folyamatosan fejlesztve.
 • Némely hangfelvétel visszhangzik, egy csomó nincs normalizálva (egyszer tök halk, a következő meg ordít).
 • A feladatok már-már túlontúl könnyűek – ami persze egyrészt jó, hiszen motivációt ad arra, hogy másnap is folytasd (hiszen megy ez!), ugyanakkor abba az illúzióba ringathat, hogy ennyi elég. Hogy a nyelvtanulás habkönnyű és soha nem kell majd izzadnod. De ez nem igaz. Mindenki tudja, aki megpróbált már a külföldi kollégákkal beszélgetést kezdeményezni három szólista bemagolása után.
 • A betűkirakós feladatoknál mobilon olyan kicsik a betűk, hogy az én virsli ujjaimnak igencsak meggyűlt a bajuk vele.
 • Az is furcsa, hogy 5 használat után egy szót megtanultnak vesz a program – örökre. Aki csak egy kicsit is foglalkozott a memóriával, az tudja, hogy folyamatosan felejtünk, ha nem ismétlünk. Márpedig a Xeropanban nincs beépített ismétlési rendszer (SRS – mint például az Anki), ezért neked magadnak kell ezt megtenned. De erre nincs semmiféle ráutalás a program részéről. A már ismert szavakat viszont NEM lehet kézzel megtanultra állítani, ami szintén fura.
 • Az állandó pesztrálás, hogy fizess elő is zavaró némileg – de tegyük a szívünkre a kezünket, ugye senki nem várta egy 50 fős cégtől, hogy ingyen és bérmentve csinálják a Xeropant teljes állásban? Irgalmatlan szerver és programozási költségei vannak egy ilyen appnak, ezt valahonnan fedezni kell. A pár ezer forintért meg egy magánórát sem tudnánk venni, szóval én ezzel a részével rendben vagyok. És az ingyenes rész is ott van, bárkinek elérhető.
 • Nekem meggyőző a hozzáállásuk és az elköteleződésük, mert rettetenesen jól ismerik a felhasználóik problémáit és folyamatosan jobb megoldásokkal kísérleteznek. Persze egyetlen egy app sem fogja helyettesíteni az emberi interakciót és beszédet, de a havidíja annyi, amiért egy jobb nyelvtanár még a telefont sem veszi fel.

Ár-érték arányban tehát elég jó, de NEM szabad csodát várni tőle.

Ez egy remek eszköz arra, hogy elindulj az angoltanulással/némettanulással, hogy belekóstólj, hogy rászokj, hogy a napjaid része legyen, hogy önálló nyelvtanulóvá válhass – aki aztán majd szépen túllép a mesterséges tanulási környezeten és elkezd valódi, anyanyelvűeknek készült anyagokból tanulni (filmekből, sorozatokból, újságokból, könyvekből, stb.).

De addig el kell jutni valahogyan.

A Xeropan pedig egy kiváló első lépés ehhez. A többi már rajtad múlik – de ők megpróbálták a lehető legfájdalommentesebbé tenni a folyamatot.

70%-os kedvezmény az Öt év – öt nyelv olvasóinak

Igen meglepődtem, mikor Szuhai Viktor, a cég marketingvezetője megkeresett azzal, hogy a meginterjúvolt felhasználók közül sokan mondták, hogy az Öt év – öt nyelv miatt kezdték el használni (sikerrel) a Xeropant. Ami mindenesetre bíztató, mert a blogon csak most jelent meg ez a részletes leírás a programról, az olvasóimmal való beszélgetésekben már régóta ajánlottam a dolgot. Úgy tűnik, az önálló nyelvtanulók mindenhol jól teljesítenek. 🙂

És mivel ők is akkor elégedettek, ha a felhasználóik elégedettek, felajánlottak egy 70%-os kedvezményt az olvasóimnak az éves PRO előfizetésből. Ehhez a következőket kell tenned:

 • Regisztrálj a programban ezen a linken keresztül.
 • A képernyő jobb alsó részén kattints a fogaskerék ikonra, majd a „További beállítások” pontra
 • Kattints a „Promóciós kód” pontra, majd add meg a következő kódot: 5ev_70, majd kattints a „Kód megadása” linkre
Xeropan kupon
 • Ekkor látni fogod, hogy a rendszer elfogadta:

Ezután ha a PRO képernyőre mész, akkor láthatod a 70%-os kedvezményed:

Természetesen az ingyenes verzió is járható út, ám aki komolyan gondolja az alapok felszedését, annak szüksége lesz a PRO verzióra (a napi 5 perc jópofa, de azért senki nem gondolta, hogy ezzel még ebben az évezredben megtanulja a nyelvet, ugye? Miért? A részletekért olvasd el a „Mennyi idő alatt lehet megtanulni egy nyelvet?” írásom.)

Ha ez kész, akkor már csak elő kell venni a telefonod (vagy otthon leülni a gép elé), amikor éppen időd van és megcsinálni pár leckét. De azt minden nap. Pár hónap tanulás után pedig, ki tudja? Talán még az is lehet, hogy eljön az ideje, hogy valódi emberekkel használd a nyelvet.

Mert a cél ez. Hajrá!

Ha pedig kérdésed van az programmal kapcsolatban, akkor csak írj a [email protected] címre és megpróbálunk segíteni!

Tetszett ez az írás? Osszd meg másokkal is!

Ezek is tetszeni fognak